Izrada web sajta ponekad može biti dug i mukotrpan proces. Naš tim zadužen za web dizajn, odnosno izradu web sajta pristupa procesu izrade web sajta sa velikom pažnjom na način da naši klijenti izradu svog web sajta doživljavaju kao još jedno lepo i prijatno iskustvo. 

 

  • Usredsređeni ste na razvoj svog biznisa?
  • Svesni ste toga da je, u eri elektronskih komunikacija i sve veće primene informacionih tehnologija, potrebno da ostvarite bolju komunikciju sa vašim klijentima primenom raspoloživih tehnologija?

Responsive Web DizajnJedno od rešenja jeste i prisustvo Vašeg biznisa na internetu putem web sajta.

Postojanje kvalitetnog web sajta, Vašem poslovnaju doprinosi lakšem pronalaženju vaših proizvoda i/ili usluga od strane Vaših potencijalnih klijenata.

Ukoliko trenutno niste spremni da izdvojite veće sume novca za izradu web sajta, nudimo Vam izradu web sajta po ceni već od 50 EUR.

Kako izgleda web sajt od 50 EUR? Npr. uparavo kao ovaj na kojem se trenutno nalazite. Jeftinije web sajtove koje mi izrađujemo su prikladnog izgleda, prilagođeni bojama vaše firme, pregledu kako na računarima, tako i na mobilnim uređajima. Takođe, prilikom izrade web sajta vodimo računa o tzv. SEO optimizaciji (eng. SEO – Search Engine Optimisation), optimizacija sajta za pretraživače kako bi se Vaš sajt što bolje rangirao.

Mi ćemo, sa tehničkog aspekta, uraditi sve što je potrebno da se Vaš web sajt što bolje rangira na pretraživačima. Međutim, tu nije kraj. Da bi Vaš web sajt bio što bolje rangiran među rezultatima pretrage morate se i Vi potruditi tako što ćete biti aktivni i potrudi se da Vaš web sajt ima što više poseta sa drugih sajtova…

 

Sam proces izrade web sajta se sastoji od više faza. Kada klijent izrazi želju da mu se izardi web sajt, mi prvo saslušamo kakvi se zahtevi i želje postavljaju pred sam projekat izrade web sajta, zaitm naš tim sagledava postavljene zahteve i daje predloge grafičkog rešenja i uređenja novog web sajta. Kada se klijent odluči za konkretan predlog uz eventualne dopune, definišu se rokovi za izradu web sajta kao i zadaci, kako za naš tim tako i za klijenta (u smislu dostavljanja neophodnih materijala koji se nalaze u vlasništvu klijenta). U zadatom roku se ne kraju klijentu isporučuje gotov, potpuno funkcionalni web sajt. Pored potrebnog uputstva za samostalno ažuriranje web sajta, klijentu je na raspolaganju i naša usluga obuke za samostzalnbo ažuriranje web stranica.

 

HTML ili CMS web sajt?

Način izrade i održavanja (ažuriranja) web sajta zavisi od Vaših potreba i kompleksnosti zahteva. Da bi ste dobili odgovor kakav Vam je sajt potreban dobićete odgovorima na sledeća pitanja:

  • Da li Vaš web sajt treba da ima mali broj strana?
  • Da li Vaš web sajt treba da bude vidljiv samo na jednom jeziku?
  • Da li Vaš sajt treba da ima statične strane (tj. da više liči na internet prezentaciju Vaše firme, proizvoda ili usluge)?
  • Da li ćete Vaš sajt ažurirati u manjem obimu, do 2-3 puta godišnje?
  • Da li poznajete HTML jezik?

Ukoliko na napred postavljena pitanja imate makar i jedan negativan odgovor, onda je za Vas najbolje rešenje izrada web sajta u CMSu (eng. Content Management System).

Web sajt napravljen u CMSu omogućava jednostavnije upravljanje web sajtom koji ima puno strana, omogućava jednostavno upravljanje višejezičnim sadržajima, daje mogućnost jednostavnog upravljanja objavljivanjem i prikazivanjem dinamičnih sadržaja (npr. najnovije vesti, komentari i sl.). Web sajt napravljen u CMSu daje Vam mogućnost izrade i ažuriranja strana kao što to radite sa dokumentima u Microsoft Word-u.

Za izradu web sajta primenom CMS-a, koristimo WordPress platformu. WordPress predstvalja široko rasprostranjeni CMS. Licenca za njegovo korišćenje je besplatna jer spada u tzv. open source rešenja.

U okviru naše usluge izrade web sajta u WordPress CMS, našim klijentima dajemo kratku osnovnu obuku i pisano uputstvo za upotrebu WordPress-a. Na pomenuti način naše klijente osposobljavamo da samostalno vrše izmene na svom web sajtu.

Sa druge strane, za sajtove izrađene u HTML-u ipak morate posedovati određeno znanje iz oblasti web dizajna ili pak angažovati administratora koji će se baviti ažuriranjem sadržaja na vašem web sajtu.

Bez obzira na koju varijantu izrade web sajta da se odluičite, mi Vam nudimo i uslugu ažuriranja Vašeg web sajta.

Cene usluga možete videti u okviru cenovnika naših usluga.

Takođe, bitno je da napomenemo da naši klijenti dobijaju sve pristupne podatke: za pristup serveru gde je postavljen web sajt, bazi podataka, statistici web sajta, kao i za podešavanje domena i pristup samom sajtu radi izmene i ažuriranja. Na taj način Vam je omogućeno da održavanje Vašeg web sajta poverite onome u koga imate najviše poverenja.