Windows 10

Korisnici Windows operativnog sistema (verzije 7, 8 i 8.1) još samo danas (29.07.2016.) imaju priliku da besplatno pređu na Windows 10 operativni sistem.

Bitno je napomenuti da bez obzira što i korisnici nelegalnih kopija Windows-a mogu besplatno preći na Windows 10, to ne znači da su ažuriranjem legalizovali svoju kopiju ovog operativnog sistema, tj. prelazak na ovu verziju neće uticati na status legalnosti instaliranog operativnog sistema. Ukoliko je i pre prelaska na novi operativni sistem uređaj smatran za nelegalan ili nepravilno licenciran, takav uređaj će i nakon instalacije Windows 10 operativnog sistema i DALJE OSTATI NELEGALAN ILI NEPRAVILNO LICENCIRAN.

Korisnici koji se odluče da pređu na Windows 10, već od 2. avgusta će imati na rapolaganju besplatno ažuriranje Windows 10 Anniversary Update.

Pored raznih novina koje donosi Windows 10 Anniversary Update (nova bezbednosna poboljšanja Windows Defener-a), Windows 10 Anniversary Update donosi i poboljšanje za Microsoft Edge web pretraživač, koji će trošiti još manje energije uređaja, uz manje korišćenje memorijskih i procesorskih resursa, unapređenu zaštitu od pretnji na sajtovima, kao i podršku za većinu modernih programskih jezika, uključujući HTML5, CSS3 i ARIA.

Nakon godinu dana od lansiranja, Windows 10 je instaliran na više od 350 milion uređaja.